Huib Geurink.
Therapie
Persoonlijke Groei.

Home.

Therapie of persoonlijke groei?

Ervaringen van:
   Casper
   Claire
   Sicco

Potje pindakaas.

Vragen en antwoorden.

 
Menu Persoonlijke Groei

Motivate om te groeien. .

Bijsluiter.

De natuurlijke groei van een mens.

De natuur en de mens.

Klik hier om naar het sprookjes menu te gaan als je graag nog meer leest.

Ervaring van Sicco

November 2009  

Sinds m'n lagere school tijd is mijn bovenrug een zwakke plek. Pijn en 'het vastzitten van spieren' waren mijn klachten. Ik heb er nooit iets aan laten doen. Een dokter heb ik nooit bezocht. Wel wist ik dat mijn houding er mee te maken had. Ik liep altijd met gebogen rug. Op m'n werk hebben we de gewoonte om staande te vergaderen. Dat lukte me nooit echt lekker zonder leunen en steunen en weer iets anders gaan staan.

Anderen zeiden regelmatig tegen mij "Je moet je bekken kantelen". "Maar hoe dan?" dacht ik dan.

Bij toeval raakte ik met Huib in gesprek over zijn houdingstherapie. Mijn interesse werd gelijk gewekt, dus een afspraak gemaakt. Meteen de eerste keer liet Huib mij de pyramidalis spier voelen. Ik wist niet eens dat ik hem had! Toen ik opstond was m'n bekken gekanteld en stond ik stevig en lekker. Sindsdien heb ik ook geen probleem meer met vergaderen op het werk. Al die woorden van al die mensen in al die jaren hadden niet gewerkt. Even voelen en de knop ging om!

De borst / bovenkant rug en nek is meer werk. Ik doe oefeningen, ga staan en 'voel' hoe ik sta. Stapje voor stapje beginnen dingen dan vanzelf te veranderen.

In het begin zat ik vol met vragen, maar merkte al snel dat het geen zin heeft er teveel bij na te denken. Het voelde gewoon gelijk goed. Als je goed staat, voel je je ook goed, daar gaat het kort door de bocht om. Ik ben nu ruim een jaar bezig en voel me al een jaar heel erg sterk, fysiek maar ook mentaal gezien.

In mijn vrije tijd tennis ik. Sinds ik oefeningen doe, kan ik ineens hard serveren. Wel grappig want voorheen serveerde ik altijd met een pisboogje. De schwung zit er in zou je kunnen zeggen.

Ik sta nu stevig, met steeds rechtere rug en ben verder blij, scherp en vol zelfvertrouwen. Mijn lichaam en geest zijn echt één, dat heb ik nu echt zelf ervaren. Ik kwam met de bedoeling om van mijn rugklachten af te komen, maar wordt tegelijkertijd ook gelukkiger door de oefeningen. Ik ga er mee door zolang ik me er goed bij voel.

   


Voetnoot van Huib:
De pyramidalis spier (musculus pyramidalis) zit op het schaambeen (os pubis). Het is een stabiliteitsspier en is cruciaal om stabiel zonder stress te staan en te bewegen. Velen gebruiken de pyramidalis helemaal niet en de meesten gebruiken hem niet helemaal goed. Als je de complete reflex van voorvoet tot kin goed werkend hebt voel je ook je pyramidalis zelfs al zweef je gewichtloos in de ruimte. Ik denk zelfs dat je niet eens geselecteerd wordt als astronaut als je pyramidalis niet goed werkt hoewel de keuringsartsen niet direct zullen testen op de pyramidalisreflex maar wel op lichamelijke en geestelijke stabiliteit.

Volgens Wikipedia heeft 15% tot 20% van de mensen geen pyramidalis. Ikzelf zat in die 20% die er geen heeft. Ik had vroeger dan ook zware rugklachten o.a. de ziekte van Bechterew. Ik kon nauwelijks meer lopen, zitten, liggen of staan van de pijn. Als je pyramidalis het niet doet moet die arme rug alles alleen doen. Dat gaat niet goed komen. Het is me met oefenen gelukt de pyramidalis en de bijhorende pyramidalisreflex cq. voorvoetreflex alsnog te laten ontstaan. Ik sta er zelf ook nog iedere keer van te kijken wat voor groeikracht er bij mijzelf en anderen zit. Een heel klein beetje veranderen en KABOEM er gaat ineens een hoop vanzelf. Klachten verdwijnen en dingen gaan ineens makkelijker.

Ook voor sporters is het belangrijk om de door de pyramidalis aangestuurde voorvoetreflex goed op orde te hebben. Als dat goed is zul je ook geen last van blessures hebben.

 

 

Huib Geurink, therapeut, Fr. Rooseveltlaan 57, 4818 KB Breda, +31.653458044, huib@geurink.nl