Huib Geurink.
Therapie
Persoonlijke Groei.

De sprookjes van Huib

Ik hou van sprookjes. Ze laten iedereen de vrijheid om te bepalen wat waar is en wat niet. Iedereen mag zelf weten wat hij of zij er uit haalt.

Achtergrond van de site.

Ben je op zoek?

De gekleurde bril.

De god en de godin.

Lijf, leden en taal.

Wali Sanga en de Geheime Leer.

 

 

Terug naar deel 1.

Ben je op zoek?

Oktober 2009

Ik ben ooit een keer in het donker m'n autosleutels verloren. Ik zocht bij een lantaarnpaal. Daar was het licht. Dat zocht lekker makkelijk. Ze bleken uiteindelijk op het donkerste plekje onder m'n auto te liggen.

Als je iets zoekt heb je het in jezelf anders kun je het niet zoeken. Wat zoek je? Goede gezondheid? Prettig leven? Goed uiterlijk? Goed gewicht? Zelfvertrouwen? Juiste partner? Prettig werk? Gewoon op je benen staan zonder rugklachten? Meer energie? Mis je het gevoel dat je je eigen ding doet? Of het gevoel van vrijheid? Voel je je het lelijke eendje en wil je een mooie zwaan worden? Ik zeg het nog een keer: als je het zoekt heb je het in je.

Je hebt geluk. Ik ben geen lantaarnpaal. Ik help je zoeken in jezelf met simpele oefeningen. Heel simpel maar wel heel precies. Blokkades zoeken we op en schaffen we af. De ontbrekende stukken uit je gevoel beginnen te groeien. De kwartjes vallen. Ineens gaan er dingen vanzelf goed.

Ik ben geen arts of tovenaar. Dat wil ik niet worden, er zijn er genoeg. Ik kan ook niet voor jou groeien. Groeien kun je alleen zelf. Groeien kost tijd maar het is stabiel en van jezelf. En het is stik leuk als je de smaak te pakken krijgt. Groeien is altijd van binnen naar buiten, van het bekende naar het onbekende. Tientallen mogelijkheden er bij. En je gaat je steeds beter voelen! Minder pijn. Minder ziektes. Beter met anderen en jezelf om kunnen. Meer van je doelen bereiken. Zelfs het afwassen voelt lekker. Gewoon lekker jezelf zijn zonder schuldgevoel. Wat houd je tegen? Zelfs al heb je (nog) geen klachten en ben je nog niet echt op zoek, dan nog is het leuk en leer je meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Konijn uit de hoed of mens uit de mouw?

Onze voorouders zijn enkele miljoenen jaren geleden op hun achterpoten gaan lopen. Die noemen we nu benen. Of dat zo slim was is een andere discussie. We moeten het er mee doen. Lopen en staan op twee benen is wel veel moeilijker, heel veel moeilijker dan op 4 poten. Als je precies de juiste spieren en botten gebruikt gaat het zonder moeite en voelt iedere stap lekker en kun je stabiel staan zonder energie verbruik. Niemand duwt je omver, letterlijk niet en figuurlijk niet. Je hoeft maar een spier verkeerd te gebruiken en het gaat al mis. Iemand hoeft maar een woord verkeerd te zeggen en je voelt je aangevallen. Je hebt het zelf niet door want je doet wat je doet al van jongs af aan. Ik zie er heel weinig die goed staan en lopen. Van de ruim duizend joggers die ik de afgelopen jaren voorbij zag komen waren er maar twee waar je aan het gezicht kon zien dat ze het lekker vonden. De anderen liepen zichzelf in meer of mindere mate af te beulen. Jammer. De goede spieren zitten er. Je hoeft ze alleen maar te ontdekken. Een paar klikmomenten en je bent een ander mens. Je staat en loopt lekker. Als huisman of -vrouw, als moeder of vader, als echtgenoot of op je werk presteer je meer met minder. Ook als je sport presteer je meer en stabieler met minder of geen blessures. "Ik wist niet dat ik die spier kon gebruiken om te staan" hoor ik regelmatig. En klikmoment en je bent al een ander mens met een heel wat stabieler gezondheid en zonniger kijk op het leven.

De voorpoten zijn ineens armen met handen en ellebogen geworden. Dat is heel wat anders dan voorpoten. Met je handen wil je ook nog nuttige dingen doen zoals voeden (jezelf en anderen), baby's verzorgen, praten (dat doe je in feite met je handen), jezelf manifesteren, verantwoordelijkheid nemen (nemen kun je alleen als je handen hebt), scheppen en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Je kunt er gestresst van raken van al die extra mogelijkheden die je ineens hebt door achterpoten in te ruilen voor benen en voorpoten voor armen.

En dan staat je romp ook nog eens rechtop. Als je op vier poten staat zie je enkel wat grassprietjes. Als je rechtop staat zie je ineens een hele wereld. Je ziet andere mensen. En die zien jou. Hoe zie je ze? Hoe zien ze jou? Dat bepaal je met je houding, dus je spieren en gevoel. Je bent wat je uitstraalt. Sta je lekker te stralen en te spetteren zonder fysieke of geestelijke klachten? Er zit heel wat meer in je dan je denkt. Ik kan niet goochelen, dus geen konijn uit de hoed. Jouw en mijn voorouders waren ooit aap dus het wordt de mens uit de mouw. Doe je mee? Waarschuwing: die mouw is soms best lang met nauwe stukken maar altijd leuk en heel spannend.

 

 

Huib Geurink, therapeut, Fr. Rooseveltlaan 57, 4818 KB Breda, +31.653458044, huib@geurink.nl