Huib Geurink.
Therapie
Persoonlijke Groei.

De sprookjes van Huib

Ik hou van sprookjes. Ze laten iedereen de vrijheid om te bepalen wat waar is en wat niet. Iedereen mag zelf weten wat hij of zij er uit haalt.

Achtergrond van de site.

Ben je op zoek?

De gekleurde bril.

De god en de godin.

Lijf, leden en taal.

Wali Sanga en de Geheime Leer.

 

 

Terug naar deel 1.

Achtergrond van de site.

December 2009

In de loop van 2009 begon ik met het maken van deze site. Op andere sites kwam ik steeds de woorden “in balans brengen” tegen. Ik kan daar helemaal niets mee. Als je lekker aan het koken bent of je zit een sigaar te roken, ben je dan in balans of niet? Als je iemand moet ontslaan, hoe zit het dan? Of als je een marathon aan het lopen bent?

Waar het naar mijn gevoel om gaat is dat al je gereedschappen het goed doen. Daarmee bedoel ik dat er goed gevoel zit in al je botten en spieren. Dat ze in je bewustzijn zitten. Wat je er mee doet is helemaal jouw zaak. Luieren, in het Vreemdelingenlegioen, geld verdienen, huisvrouw of –man, sporten, allemaal prima. Wat het ook is, het zijn jouw keuzes en het gaat vanzelf. Wat er niet in zit kan er niet uitkomen. Wat er in zit komt er uit en dat is altijd meer dan je ooit gedacht had.

Mijn afwijking is dat ik graag wil voelen hoe dingen werken. Als ik een auto repareer kan ik niet slapen voordat ik een gevoel heb waarom het kapot is gegaan. Ik repareer dan ook de oorzaak. Hoe ontwikkelt een mens zich van preconceptie tot volwassenheid? Waarom zijn er gemeenschappen, staten, bedrijven, religies? Waarom heeft een mens een gezin? Hoe en waarom ontwikkelde de mens zich in de evolutie zoals hij deed? Waarom zeggen mensen “Het zit tussen de oren” terwijl ik toch heel duidelijk pijn in m’n rug heb? Waarom denken mensen dat oplossingen buiten zich te vinden zijn in steunzolen, diëten, cosmetica, boeken, airbags, vakantie, andere partner of andere baan? Wat is het mechanisme achter leren op school? Worden mensen te dik door “ongezond” eten? Ik geloof er niets van. Ook het eten is iets van buiten. De oorzaak zit altijd van binnen. Ik heb daar andere ideeën over.

Een andere afwijking van mij is m’n belangstelling voor oude verhalen. Het oude testament, het nieuwe testament, de Griekse mythen en sagen, waarom bestaan ze nog? Ik zie de verhalen als abstracte bouwwerken. Er zijn duizenden verhalen geweest. De meeste zijn verdwenen maar een aantal leven vandaag nog. Waarom? Van de miljarden concrete bouwwerken als hutten, huizen, paleizen, kastelen zijn de meeste ook weer verdwenen in de loop der eeuwen. Een aantal staan er nog, de piramides. Ze lijken veel op elkaar maar zijn toch net iets anders. Wat ik dan leuk vind is om de bewustzijnen en gevoelens in die verhalen te voelen. De laatste eeuwen is de wetenschap hard gegroeid. We weten veel. We weten dat de aarde rond is. Maar kun je het voelen? Ik niet. Als ik om me heen kijk is de aarde zo plat als wat. We weten dat de aarde om zijn as draait, maar voor mijn gevoel komt de zon aan de ene kant op en gaat hij aan de andere kant weer onder. Best leuk om eens te kijken uit welke gevoelens al die oude verhalen voort gekomen zijn.

Laatst probeerde ik weer eens een van mijn “ontdekkingen” aan de buurvrouw te vertellen. Zij vond het maar vermoeiend. Ze heeft gelijk. Haar afwijking (zeg maar hobby) is tuinieren. Dat vind ik weer vermoeiend. We hebben tenslotte allemaal andere botten en spieren.

Heb je de ervaring van Claire gelezen? Zij heeft ook de afwijking dat ze graag het mechanisme achter menselijk gedrag wil voelen. Als ik met haar een “vraagstuk” bespreek relateert zij het altijd eerst aan haar eigen ontwikkeling van preconceptie tot vandaag. Zij heeft een ideale wervelkolom. De wervelkolom ontstaat al heel vroeg en heeft dus alles meegemaakt. Als je hem wervel voor wervel goed kunt voelen kun je al die ontwikkelingsstadia bewust maken en ook de herinneringen komen boven. Ik heb de ziekte van Bechterew gehad, d.w.z. vergroeiing van de wervelkolom en bekken. Dat is nu best in orde maar mijn wervelkolom is toch niet zo soepel als die van Claire. Niet alle wervels voelen (nog) lekker. Mijn wervelkolom is daardoor wat meer opgestrekt. Ik zoek de antwoorden dus eerst verder weg in de evolutie van de mens. De duizenden en miljoenen jaren vliegen je om de oren.

Voor het maken van de site koos ik er voor om zo wat van die inzichten er op te zetten. Dan hoef ik geen boek te schrijven en het levert weer trefwoorden op voor Google. Als ik het niet laten kan volgen er nog wel meer. Als het je ding is, lees ze gerust. In ieder geval is het leuk om je eigen inzichten en mogelijkheden te vergroten door het doen van deze oefeningen. Wat je ding ook is. Je wordt er altijd beter van.

 

 

Huib Geurink, therapeut, Fr. Rooseveltlaan 57, 4818 KB Breda, +31.653458044, huib@geurink.nl